Kerken organiseren weer kerkpleinmarkt op 17 juni

Op zaterdag 17 juni aanstaande is de jaarmarkt in Breukelen. In het dorp zijn er talloze kramen en veel gezelligheid. Ook dit jaar nemen de Protestantse Wijkgemeente Pieterskerk en Pauluskerk weer deel aan het jaarlijks evenement en organiseren een snuffel- en rommelmarkt.

De kerkpleinmarkt start tegelijk met de jaarmarkt om 10.00 uur en wordt gehouden rondom het Kerkplein bij de Pieterskerk. Er zijn tientallen kramen met tweedehandse artikelen zoals onder meer antiek, glaswerk, huishoudelijke apparaten en spullen, meubels en veel boeken. Bezoekers kunnen op de markt genieten van een heerlijk kopje koffie met zelfgemaakte hapjes en wafels en ook dit jaar is er weer het prijzenrad met mooie prijzen, dankzij de sponsoractie met hulp van lokale ondernemers en winkels. Tijdens de markt is de Pieterskerk geopend en kunt u deze historische kerk uit circa 1480 bezichtigen. Door verschillende organisten wordt gedurende de dag op het beroemde Bätzorgel uit 1787 gespeeld. De markt is rond 16.00 uur afgelopen.

Goed doel
Elk jaar selecteert de Protestantse Gemeente een goed doel waar een groot deel van de opbrengst aan geschonken wordt. Dit jaar is dat het diaconieproject ‘Light in the bush’ van de stichting Hope in Kameroen. Dit project realiseert elektriciteit voor de medische voorlichting en zorg waardoor circa 15.000 inwoners bij malaria, ongevallen en ernstig zieken ook ’s nachts kunnen worden behandeld. Daarnaast wordt een klein deel, een derde, van de opbrengst ingezet om de kerkgebouwen te onderhouden.

Spullen zijn welkom
De kerkpleinmarktcommissie is altijd op zoek naar tweedehandse spullen die beschikbaar zijn voor de verkoop tijdens de markt. Wie spullen wil schenken, kan contact opnemen met Frans Atsma (tel. 0346-264635) of met Hans Schriever (tel. 0346-266241). Tot en met vrijdag 16 juni kunnen er spullen worden ingeleverd of opgehaald.