Marktconcerten en openstelling Pieterskerk

Iedere vrijdagmiddag in de maanden juli en augustus vinden in de Pieterskerk de inmiddels traditionele Marktconcerten plaats. Vanaf 12.45 uur bespeelt een professionele organist het prachtige Bätzorgel.

U kunt gewoon binnenlopen om het te horen. Een half uur lang (en soms wat langer) wordt een prachtig programma ten gehore gebracht. Parelende klanken, stevige basregisters, alle registers, in groepjes, maar ook alleen. Een feest voor het oor. Kunt u maar even? Geen probleem: u kunt komen en weggaan als het u uitkomt, de deuren blijven openstaan. U bent van harte welkom! Aan het eind van het concert wordt een kleine bijdrage gevraagd.

De deelnemende organisten zijn:
           7 juli:   Frank Schneider, Breukelen
         14 juli:   Peter Verhoogt, Utrecht
         21 juli:   Jan de Viet, Tholen
         28 juli:   Jaap Jan Steensma, Zeist
  4 augustus:   Willeke Smits, Maarssen
11 augustus:   Teus de Mik m.m.v. Frans Oosterhuis, hobo
18 augustus:   Diederik Bos, Utrecht
25 augustus:   Johan Erné, Utrecht

Na de concerten blijft de kerk open tot 16.00 uur. Het fraaie interieur van de monumentale kerk heeft al menige toerist weten te verrassen. Voor wie het kerkgebouw al kent is het een extra mogelijkheid om familie, vrienden of kennissen te laten genieten.