Welkom

bij de Protestantse wijkgemeente Pieterskerk (Breukelen). Wij zijn verbonden aan de PKN gemeente van Breukelen en we voelen ons verbonden met de modaliteit Confessioneel/Gereformeerde Bond. Lees verder

06-07-2017
Download het laatste Kerknieuws (pdf)
10-07-2017
Iedere vrijdagmiddag in de maanden juli en augustus vinden in de Pieterskerk de inmiddels traditionele Marktconcerten plaats. Vanaf 12.45 uur bespeelt een professionele organist het prachtige Bätzorgel. U kunt gewoon binnenlopen om het te horen. Een half uur lang (en soms wat langer) wordt een prachtig programma ten gehore gebracht. Parelende klanken, stevige basregisters, alle registers, in groepjes, maar ook alleen. Een feest voor het oor. Kunt u maar even? Geen probleem: u kunt komen en weggaan als het u uitkomt, de deuren blijven openstaan. U bent van harte welkom! Aan het eind van het concert wordt een kleine bijdrage gevraagd.De deelnemende organisten zijn:           7 juli:   Frank Schneider, Breukelen         14 juli:   Peter Verhoogt, Utrecht         21 juli:   Jan de Viet, Tholen         28 juli:   Jaap Jan Steensma, Zeist  4 augustus:   Willeke Smits, Maarssen11 augustus:   Teus de Mik m.m.v. Frans Oosterhuis, hobo18 augustus:   Diederik Bos, Utrecht25 augustus:   Johan Erné, UtrechtNa de concerten blijft de kerk open tot 16.00 uur. Het fraaie interieur van de monumentale kerk heeft al menige toerist weten te verrassen. Voor wie het kerkgebouw al kent is het een extra mogelijkheid om familie, vrienden of kennissen te laten genieten.